Nieuws

Op 29 januari heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een strafrechtzaak rond het:

Defensie neemt meer maatregelen nadat er problemen waren geconstateerd met het transport van gevaarlijke stoffen door de lucht, zo meldt NU.nl. Zo komt er meer hulp voor de instructeurs die militairen opleiden voor het vervoer van de gevaarlijke spullen. Er waren al eerder stappen ondernomen wegens overtredingen bij het transport. Daardoor is het aantal meldingen van incidenten afgenomen.

De internationale luchtvaarthandelsorganisatie IATA heeft een lijst gepubliceerd van de belangrijkste wijzigingen in de aankomende zestigste editie van de IATA Dangerous Goods Regulations.

In de Staatscourant (2018, 17025) is de regeling gepubliceerd tot wijziging van de Regeling tarieven luchtvaart 2008 in verband met de indexering en een aantal inhoudelijke wijzigingen.

Vanaf 1 januari 2019 stellen de ICAO Technical Instructions en de IATA Dangerous Goods Regulations geen eisen meer aan de dikte van de lijnen van de gevaarsetiketten. Dit volgt uit de beslissing van het UN TDG subcomité en het ICAO Dangerous Goods Panel dat de dikte van de lijn niet van invloed is op de veiligheid.